Gebelik döneminde hafif bir soğuk algınlığına yakalanmak büyük bir olasılıkla bebeğinize zarar vermeyecektir. Grip virüsünün bebeğe geçmesi ise sık rastlanan bir durum değildir.
Ama bu hafif rahatsızlıkların daha ağır bir hastalığa (zatürree, bronşit...) çevirmemesi için tedbir almanız gerekecektir. Özellikle grip gebelik döneminde önemsenmesi gereken bir hastalıktır.
-Doktor tavsiyesi olmadan aspirin dahi kullanmayın.
-Rahatsızlığı hissettiğiniz anda hemen yatağa yatıp dinlenin.
-Nefes almakta güçlük çekiyorsanız başınızı yastıkla destekleyin. Burun tıkanıklıkları için tuzlu su kullanabilirsiniz.
-Aç kalmamaya kesinlikle özen gösterin.
-Bol miktarda sıvı alın.
-Ateşiniz varsa soğuk duş yapabilirsiniz. Hasta olduğunuz için sıkı giyinmeniz gerektiğini düşünmeyin, mümkün olduğunca az giyinin.(39 derece ve üstü ateşte derhal doktorunuza başvurun)
-Boğaz ağrıları için gargara yapabilirsiniz.
-Durumunuz ağırlaşırsa ya da gebeliğin son 3 ayında iseniz hemen doktorunuza başvurun.
Gebelikte gribal enfeksiyonları önlemek için doktor tavsiyesiyle grip aşısı uygulanabilir. (Birinci trimester sonu aşı uygulanması için en uygun zamandır.) Doktorunuza başvurunuz.
Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farklar nelerdir?
Bu iki hastalığın ayrımını yapmak her zaman kolay değildir ancak kural olmamakla birlikte bazı farklılıklar yardımcı olabilir. Soğuk algınlığı genelde burunu etkilerken grip tüm vücudu etkiler
Gribin belirtileri
Kas ağrısı
Kuru öksürük
Burun tıkanıklığı, soluk almada güçlük
Burun akıntısı
Ateş
Titreme
Şiddetli olabilen baş ağrısı
İştahsızlık
Halsizlik
Yorgunluk
Soğuk algınlığının belirtileri
Burun akıntısı
Hapşırma
Öksürük
Hafif başağrısı
Hafif ateş
Gözlerde sulanma
Kulak ağrısı
Her iki hastalık da kopmlikasyonlara neden olabilirken zaatürre gibi ciddi durumlar soğuk algınlığında görülmez.Grip ile soğuk algınlığı arasındaki temel farklardan birisi de gribin aşı ile önlenebilir bir hastalık olmasıdır.
YASAL UYARI : www.gelisimuzmani.com'un içeriği ziyaretçilerini bilgilendirmeye yönelik hazırlanmış olup sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi veya reçete bilgisi özelliği taşımaz. www.gelisimuzmani.com sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Sitemizdeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır.